Stroomverbruik opblaasbare jacuzzi: bespaartips op energiekosten!

Stroomverbruik opblaasbare jacuzzi - 10 Bespaartip op je energierekening - www.ZitBadXL.nl

Hoeveel verbruikt een Jacuzzi aan stroom?

Stroomverbruik opblaasbare jacuzzi is een van de onderdelen die je wel moet overwegen bij het aanschaffen van een hottub.
Jacuzzi’s en hottubs zijn enorme energieverbruikers. Het grootste deel van het energieverbruik bestaat uit verwarming en schoon water. De gemiddelde buitentemperatuur is 15 graden, de gemiddelde watertemperatuur is ongeveer 38 graden en het jaarlijkse stroomverbruik is 2006 kWh

Stroomverbruik opblaasbare jacuzzi

Lay-Z Spa Tahiti jacuzzi 4 - 6 Persoons Opblaasbare Spa met LED - www.ZitBadXL.nlBen je in het bezit van een opblaasbare jacuzzi, of denk je erover om er eentje aan te schaffen?
Dan moet je hiervan op de hoogte zijn!
Een opblaasbare jacuzzi is een geweldige manier om te ontspannen of samen door te brengen met vrienden of familie.
Maar als je denkt aan het stroomverbruik van een opblaasbare jacuzzi, denk je misschien meteen: “Hoe hoog zijn de energiekosten?”.
Dit is grotendeels afhankelijk van hoe en wanneer je de het bubbelbad gebruikt en waar hij staat.
We hebben goed nieuws: het energieverbruik van een opblaasbare jacuzzi is lager dan dat van een standaard jacuzzi.

Wat is een standaard jacuzzi?

Een standaard jacuzzi is een vaste kunststof badkuip met voorgevormde zit of ligplaatsen welke je laat plaatsen. Deze jacuzzi’s zijn relatief duurder in aanschaf en het stroomverbruik ligt ook iets hoger dan een opblaas jacuzzi. De kant en klare jacuzzi heeft een kunststof buitenbak waar je heerlijk in kunt bubbelen.

Wat is het energieverbruik van een opblaasbare hottub of standaard jacuzzi?

In vergelijking met een standaard jacuzzi zit er lucht in de wand van een opblaasbare jacuzzi. En het luchtisolatie-effect is zeer goed. Door de goede luchtisolatie wordt de warmte beter vastgehouden. Zodoende zorgt de lucht in de wand er niet alleen voor dat het water in het zitbad blijft, maar heeft ook een isolerende werking voor de hottub. Het energieverbruik zal positief worden beïnvloed, omdat de warmte die uit de energie wordt gehaald efficiënt wordt benut.

Wat verbruikt een jacuzzi?

Stroomverbruik opblaasbare jacuzzi - zonnepanelen energiestroom - www.ZitBadXL.nlEen opblaasbare jacuzzi in de tuin zorgt ervoor dat je nog meer kunt genieten van de lange zomeravonden. Zonder financiële zorgen is er niets fijner dan uit een warme jacuzzi te stappen. Natuurlijk is je energierekening niet geheel onbelangrijk. Houdt er rekening mee dat een jacuzzi ook tot hogere energiekosten kan leiden. Met welke verbruikskosten moet u rekening houden? Wat kunt u doen om het energieverbruik positief te beïnvloeden?

Stroomverbruik van een jacuzzi

Het verbruik van de jacuzzi wordt door veel verschillende factoren beïnvloed. Denk hierbij aan de ligging, seizoen, gebruiksfrequentie, isolatie en type jacuzzi. Je hebt energie nodig om het water in de hottub te verwarmen. Om 1 liter water op 1 graad Celsius te verwarmen, heb je 0,00116 kilowatt aan energie of 1,16 watt nodig. Gebruik je een jacuzzi? Dan koelt het water sneller af, net als in de winter. Gemiddeld verliest de jacuzzi 3,8 graden aan calorieën per dag.

In dit voorbeeld nemen we voor het gemak een jacuzzi met een inhoud van 1150 liter:

1150 x 0,00116 x 3,8 = 5,51 kW per dag x € 0,23 = 1,27 als de jacuzzi in stand-by staat.
De gemiddelde kosten per dag (inclusief verbruik) komen ongeveer op 1,48 euro per dag.

Om de jacuzzi 24 uur per dag, 7 dagen per week warm te houden is er gemiddeld zo’n 5510 watt per dag nodig.

*€1,27 per dag = zo’n €464,- per jaar. Dat zijn de kosten per jaar aan stroom voor opblaasbare een jacuzzi.

*Dit is slechts een voorbeeld. Het aantal liters en invloed van weer zullen de energienota beïnvloeden.

Maak je gebruik van zonnepanelen op je dak dan scheelt een hoop geld!

Flexibel Zonnepaneel Set Compleet Pakket

Wat zijn de gemiddelde dagelijkse energiekosten van een opblaasbare jacuzzi?

Het gemiddelde verbruik is moeilijk vast te stellen, de weersinvloeden, het bubbelen en het opwarmen hebben invloed op het gebruik.
Kort door de bocht moet je rekenen op zo’n 1,50 euro per dag bij regelmatig gebruik. Dit kan iets hoger of lager zijn, afhankelijk van diverse factoren. Ben je van plan om de opblaasbare jacuzzi in de winter te gaan gebruiken, heerlijk natuurlijk maar dan heeft dat direct invloed op je energieverbruik.
Wanneer je de jacuzzi in gebruik neemt en vult deze met koud water dan zullen de kosten bij de start wat hoger uitvallen ivm het opwarmen van het koude water. Houdt hier rekening mee want het kan enkele dagen duren.

Intex Purespa Energiebesparende Afdekhoes Jacuzzi

Jacuzzi opwarmen hoe lang?

Hoe lang duurt het om de jacuzzi op te warmen? Dit is afhankelijk van het type verwarmingselement in de jacuzzi. Houd rekening met een opwarmtijd van 5 tot 10 uur. Na een paar uur kunt je genieten van een lekker warm water in je jacuzzi. Als je de temperatuur van het water in de jacuzzi wilt aanpassen tot ongeveer 38°C of 39°C, moet je wel een paar uur wachten. “Bezint er ge begint” zegt het spreekwoord! Ofwel bedenk in de ochtend of je ‘s avonds wil bubbelen. Om de elektriciteitsrekening van uw jacuzzi te beperken is het verstandig om de jacuzzi af te dekken met een goed geïsoleerde deksel. Dan koelt het water langzamer af zodat het de volgende keer eerder op temperatuur is.

Moet een opblaasbare jacuzzi altijd aanstaan?

Je zou denken dat je een jacuzzi ‘s nacht uit moet zetten om minder stroom te verbruiken, maar niets is minder waar! Misschien klinkt het tegenstrijdig, maar als je een jacuzzi ’s nachts aan laat staan, heeft het verwarmingselement minder Wattage, energie, stroom nodig. Afgekoeld water wat vervolgens weer moet opwarmen naar 38 graden kost in de praktijk meer energie. Dankzij de isolerende hoes minder tijd en stroom kwijt aan het opnieuw verwarmen. Zodra de hottub op temperatuur is, is er minder elektriciteit nodig om deze te onderhouden dankzij het energiebesparende systeem dat in meerdere hottubs is ingebouwd. Zo kun je er ook elk moment van de dag optimaal genieten en hoef je niet te wachten tot dat het water is opgewarmd. Zo bespaar je weer op je verbruik, wel zo’n lekker idee, toch?

*Als je de jacuzzi maar een paar keer per jaar gebruikt, kunt je de jacuzzi het beste uitzetten wanneer deze niet in gebruik is, dat scheelt zeker in het stroomverbruik. Bedenkt wel dat de opstartkosten telkens hetzelfde zal zijn. Tip, gebruik solarmatten.

Solarmatten voor minder energieverbruik:
Tip: leg ze op bijvoorbeeld een overkapping.

Stroomverbruik berekenen opblaasbare jacuzzi

Stroomverbruik opblaasbare jacuzzi beperken

De elektriciteit rekening daar wordt je vaak niet vrolijk van. Maar wat voor invloed heeft een jacuzzi nou op je stroomverbruik?
Ja, je zult meet energie gaan verbruiken en dat moet je wel incalculeren als je een opblaasbare jacuzzi gaat aanschaffen, immers voor niets gaat de zon op!
Leuke overgang, maar zonnepanelen vangen zon op en dat levert weer op en dat is gunstig voor je energierekening.
We geven je 10 tips die je makkelijk kunt toepassen om je energiekosten zo laag mogelijk te houden met een opblaas jacuzzi.

10 Energie Bespaar Tips opblaasbare jacuzzi

 • Aanschaf jacuzzi: bedenk dat een relatief “goedkopere” jacuzzi vaak meer stroom verbruikt omdat ze minder goed geïsoleerd zijn.
 • Plaats van hottub: Plaats je zitbad onder een overkapping parasol of dichter bij het huis. Zo beïnvloed je positief de stroomkosten.
 • Afdekken spa: Een goede isolerende afdekzeil houd de temperatuur van het water het beste vast.
 • Kleur afdekzeil: Een zwart afdekhoes is zeer effectief, want dan warmt het water extra op zodra de zon erop schijnt.
 • Instellen pomp: Laat je pomp maximaal 2 uur zuiveren om je jacuzzi schoon te houden, dat scheelt bakken met energie.
 • Isolerende tegelmat: Gebruik isolerende tegels om de temperatuur van het water beter vast te houden.
 • Bescherming jacuzzi: isolerende tegels beschermen jouw jacuzzi tegen steentjes, takjes en andere zaken.
 • Gebruik solarmatten: Het zijn matten die water opwarmen met energie van de zon en dat werkt vaak erg goed.
 • Zet je jacuzzi niet uit: Raar maar waar, afgekoeld water weer opwarmen naar 38 graden kost meer energie dan aan laten staan.
 • Zonnepanelen: Maak gebruik van zonnepanelen om je stroomverbruik van je jacuzzi te reduceren.

Jacuzzi koelt snel af!

Het water in de jacuzzi koelt snel af en dat is niet gunstig voor de energierekening. Hoe komt dat?

Een oorzaak kan zijn doordat:

 • Je regelmatig in en uit het water stapt.
 • De buitentemperatuur aan de koude kant is.
 • Koude regen in het bad valt.
 • Wanneer je de airjets regelmatig laat bubbelen.
 • Als je de onderkant van de hottub niet hebt geïsoleerd met isolatie tegels.
Wat kun je er aan doen:
 • Gebruik de airjets (bubbel stand) tijdelijk wat lager of uitzetten.
 • De deksel erop doen zodat het water sneller op kan warmen.
 • Jacuzzi bijvullen met warm water.
 • Maak gebruik van isolatie tegels.

Bestway isolerende vloertegels XL

Jacuzzi temperatuur wat is de juiste?

Je wilt lekker in bubbelen in je hottub maar wat is nou een lekkere temperatuur?
Een goede vraag met een gevarieerd antwoord. De vraag is wanneer je in je jacuzzi wil stappen is dat de zomer, winter, voor of najaar!

Bij welk seizoen geniet je het meest van welke temperatuur. in de winter kies je voor een hogere temperatuur rond de 38 á 39°C graden.
Maar zit je volop in de zomer dan is een lagere temperatuur veel lekkerder en kun je met een temperatuur van 34 á 35 °C graden prima bubbelen.
Zo bespaar je ook weer op je energierekening!

Meest verkochte opblaasbare jacuzzi

 

2 reacties op “Stroomverbruik opblaasbare jacuzzi: bespaartips op energiekosten!

 1. Pingback: Opblaasbare Jacuzzi 4 personen - ZitBadXL Kopen?

 2. Pingback: Opblaasbare Jacuzzi van de Action - ZitBadXL Kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *