Wat is een zitbad? Wat is het verschil met een ligbad?

Nolad opvouwbaar ligbad lichtblauw Zitbad voor volwassenen -www.ZitBad.nl

Zitbad kopen?

Wat is een zitbad? Het zitten in een bad is vergelijkbaar met een badkuip waar je normaal in kan liggen, maar dan iets kleiner. Zoals de naam zitbad al doet vermoeden, kun je hier in zitten. Daarom is een zitbad vooral geschikt voor kleinere badkamers waar je geen ligbad kunt plaatsen. Het volwassen zitbad kan echter ook eenvoudig worden toegevoegd aan een ruime badkamer. Houd je behalve douches in de badkamer ook van andere dingen? Dan is het misschien de moeite waard om een ​​zitbad voor volwassenen te overwegen. Met de opvouwbare zitbaden en opblaasbare zitbaden voor volwassenen is de keuze ruim.

Wat is een Zitbad?

Spätter portable Zitbad - ZitBad voor Volwassenen - opvouwbaar bad, Tubble grijs - Bath Bucket - www.ZitBadXL.nl
Japans zitbad

Een zitbad is een bad waarin een persoon tot aan zijn heup/buik in het water zit. Het is gemaakt van een kunststof bak in de vorm van een langwerpig bad.
Het ligbad kan makkelijk ingeklapt worden en is dus heel flexibel en mobiel. Daarnaast zijn er ook opblaasbare zitbaden die je kunt opblazen en gemaakt van heel sterk pvc. Ook dit ligbad is licht, mobiel en heel flexibel. Verder is ook nog een kleinere variant zitbad die je kunt opzetten met 4 stokken en deels opblaasbaar. Daar komt de naam zitbad dan ook vandaan. Het zitten in bad doe in dit bad. In dit bad kun je de benen niet strekken.
Het zitbad is ook flexibel, mobiel en licht van gewicht. Het wordt ook wel een japans

Spätter Opblaasbaar bad - Opblaasbaar ligbad, badkuip, Zitbad, Tubble afmetingen - Opblaasbaar bad voor volwassenen- www.ZitBadXL.nl
Opblaasbaar zitbad

zitbad genoemd.

 

Warm bad heeft een therapeutische werking

Een zitbad wordt niet alleen voor het relaxen gebruikt maar juist om te kunnen ontspannen in het warme water. Juist door je lichaam te ontspannen geeft het verlichting voor je onderste deel van het lichaam. Het heeft een medische werking om ongemakken en pijn te verlichten. Zo heeft het een o.a. een positieve invloed op bijvoorbeeld aambeien, baarmoederkrampen, darmaandoeningen, haarzakjes en infecties aan de blaas. Door de invloed van het warme bad zal het de bloedtoevoer naar het gebied te vergroten.

Wat is een ander woord voor zitbad?

Foresta inklapbaar ligbad XL - ZitBad voor Volwassenen - bath Bucket 2.0 - opvouwbaar bad - afmetingen 136 cm lang - www.ZitBadXL.nl
opvouwbaar en inklapbaar zitbad

Dit zitbad was aanvankelijk een Europese gewoonte, ofschoon de zitbaden van nu vooral voor therapeutische doeleinden worden gebruikt. De term zitbad komt van het Duitse woord Sitzbad, wat (bad) en (sitzen) betekent waarin een persoon zit. Het synoniem voor zitbad is dan ook badkuip, ligbad, bad en bath bucket.

Bath Bucket

Een bath Bucket is ook een zit bad variant. Het is een zeer flexibele kuip waar je warm in doet en lekker in zit.
Het is de Europese variant op het Japanse zitbad. Makkelijk verplaatsbaar en een prima uitbreiding voor je badkamer.
Ook heerlijk om zomers in de tuin te zetten voor de kinderen. Maar ook om op een warme avond lekker afkoeling te zoeken. Zie de video hoe wat een zitbad is.

Was is het voordeel van een zitbad in vergelijking met een ligbad?

Er zitten veel voordelen aan het kopen van een zitbad xl. Niet alle badkamers hebben de juiste maat voor een groot ligbad.
Met de uitvinding van een opvouwbaar zitbad of een opblaasbaar zitbad voor volwassenen is het zeker een uitkomst.

De voordelen van een zitbad voor volwassen:

Luxe voor thuis: Voelt je heerlijk comfortabel in een rustige zithouding voor een totale ontspanning. Je kunt misschien niet gaan liggen als volwassenen, maar in een zittend houding is het geen straf in de relax modus. Mede daarom heeft is het gevoel van een warm bad nemen na een lange werkdag vergelijkbaar.

Weinig ruimte: Heb je weinig ruimte in je badkamer dan is een opvouwbaar of een opblaasbaar bad de oplossing. Kies dan voor de relatief kleine variant met een bad. Als de afmeting bijvoorbeeld 150 cm x 70 cm is, heb je al een badkuip en hebben gewone mensen genoeg ruimte.

Kindvriendelijk: Kinderen zijn klein en kunnen een zittend bad ervaren als een badkuip. Ze hebben de mogelijkheid om te spelen en te spetteren, wat bijvoorbeeld niet mogelijk is onder de douche. De bath bucket is nog steeds van grote waarde. Zo zijn er ook zitbadjes voor kleuters.

Geschikt voor ouderen: De bath bucket kan ook uitkomst bieden voor ouderen. Vooral de therapeutische werking heeft een positieve werking op de spieren. Zodoende zal de bloedsomloop beter gaan stromen en kunnen kwaaltjes af nemen.

Beperkt watergebruik: De badkuip laat je makkelijk met de douchekop vollopen of een externe slang. Doordat de kleiner is dan een een groot ligbad heb je ook een stuk minder warm water nodig en dat is gunstig voor je energierekening.

Nadelen van een zitbad voor volwassen

Ruimte: Ondanks dat het zit-bad ingeklapt, opgevouwen als klein pakketje toch een plekje moet hebben. Heb je een flexibele Bath Bucket dan staat de badkuip nog wel eens in de weg.

Opzetten of opblazen: Een nadeel kan zijn dat je het bad neer moet zetten en uitklappen. Het kan ook zijn dat je een opblaas ligbad hebt dan is heet misschien weer een gedoe om het bad op te blazen.

Zitbad badkamer of ligbad

Traditioneel is de badkuip voor in de badkamer gemaakt van één materiaal. Het wordt vaak als vrijstaand bad geplaatst en dan met mooie sierlijke pootjes. Vroeger was dit meestal een badkuip van koper of zink. Heden dag worden badkuipen ook gemaakt van verschillende moderne kunststoffen.
Heel bijzonder is ook de badkuip van natuursteen: deze wordt gevormd door een badkuip in een groot stuk natuursteen te snijden en te slijpen.

Voordelen en nadeel vast ligbad badkamer

Het bad lijkt erg op het traditionele ligbad waarin je als voordeel languit kunt liggen. Dat is dan ook wel het grootste voordeel van een bad. Lekker onderuit onder dompelen om je lichaam en geest te ontspannen. Ligbaden zijn er in vele vormen zoals een hoekbad maar ook een inloopbad. De keuze is groot in soorten en afmetingen. Het voordeel is dat je bad altijd klaar staan in je eigen kleine badkamer en dat je hem niet telkens hoeft op te bergen.
Een nadeel zijn de hoge kosten voor een verbouwingen, aanschaf en plaatsing.

Meest verkochte opblaasbare zitbaden

 

3 reacties op “Wat is een zitbad? Wat is het verschil met een ligbad?

  1. Pingback: Opblaasbaar bad 2 personen voor thuis - ZitBadXL Kopen?

  2. Pingback: Bobbie opblaasbaar bad 2 personen voor thuis - ZitBadXL Kopen?

  3. Pingback: 1 persoons bad opblaasbaar voor thuis - ZitBadXL Kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *